Muggelen | The muggelen way of life…

Aug/09

12

Vakantie!

Soms heb je gewoon even niks te schrijven. Op zo’n moment is het leuk ik hier en daar nog een eerder schrijfseltje heb rond slingeren. Zo vond ik, in het kader van de huidige vakantieperiode, het volgende stukje best gepast.

Ik ben in heel werkend Nederland waarschijnlijk de enige die dit probleem heeft. Waar menig andere zwoegende arbeider verlangt naar zijn zuur verdiende, iets langer dan het weekend durende rust, zit ik met een overschot aan vrije dagen. Ik weet wel wat mijn stiefvader ervan zou zeggen: “Dat komt omdat je met je luie kont hele dagen achter een beeldscherm zit, daar wordt je niet moe van.” Hij heeft ergens nog gelijk ook, al had hij het waarschijnlijk wat netter verwoord.

Feit blijft dat ik vakantie op moet nemen. Of ja, moeten… Het werd door mijn directe leidinggevende ten sterkste aangeraden om toch in ieder geval een gedeelte van de overgebleven vakantiedagen nog dit jaar naar de andere wereld te helpen. Ieder ander zou per direct al juichend het pand hebben verlaten, maar ik bleef met een wat vertwijfelde uitdrukking op mijn gezicht staan. “Wat moet ik in vredesnaam thuis doen?” Dit klinkt ongeveer equivalent aan een kind van 12 wat een hele middag tegen zijn moeder zeurt dat het zich verveeld. Ik geloof niet dat ik sinds die tijd al veel veranderd ben.

Het feit is gewoon: ik moet een beetje bezig gehouden worden. Zolang ik met vrienden en vriendinnen op pad kan gaan en mezelf kan vermaken dan gaat het wel. De uurtjes die ik dan overhoud, die krijg ik wel gevuld. Maar vrij nemen creëert in één klap zoveel tijd, dat ik echt niet weet waarmee ik al die tijd moet vullen. En als je eenmaal voor de derde keer je badkamer schoon gemaakt hebt dan is de lol er ook snel af (al gaat dat niet zo snel vervelen).

Ik zou natuurlijk op vakantie kunnen gaan. Maar een wereldreis heb ik in gedachten al drie maal voltooid en voor andere vakanties heb je vooral geld nodig. Geld op zijn beurt is de grondstof die nooit in grote mate voorradig is, temeer daar mijn pinpas zich na mijn cursus “experimenteren met origami” in meerdere stukken opgedeeld heeft.

Gezien deze immer voortdurende financiële crisis zou een vakantie op mijn geboortegrond in Zeeland ook een optie zijn. Daarheen rijden met mijn leaseauto (snoef snoef) kost mij immers helemaal niks, alhoewel diezelfde leaseauto ook één van de redenen is dat mijn financiële imperium niet van de grond wil komen. Na de kostenloze reis zou ik daar kunnen genieten van moeders kookkunsten, op een veel te grote handdoek aan het strand liggen, genieten van het water van de zee en van het altijd mooie Zeeuwse weer. Aan de andere kant zou het, gezien de datum (29 oktober), ietwat aan de frisse kant kunnen wezen.

Dit jaar pak ik het aanmerkelijk beter aan. Eigenlijk is het plan het zelfde (Zeeeeeeeeeland), maar de tijding wat beter. Fijne vakantie voor degene die nog moeten gaan, werkse voor degene die net geweest zijn en voor degene die in beide groepen vallen: rotzakken! 🙂

No tags

2 comments

  • Pepijn · August 25, 2009 at 08:06

    Wederom wassie waanzinnig 🙂 Geniet van je vakantie!

  • Jorien · September 6, 2009 at 19:34

    pffff….. Nou ja zeg, lees ik daar een scheldwoord… Werkelijk teleurstellend….
    Echter, mijn vakantie is ook voorbij, daarom: Rotzakken…

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me