Muggelen | The muggelen way of life…

Jun/09

22

Das nou de jongerendag…

De EO Jongerendag is een jaarlijks terugkerende fenomeen waarbij de concentratie Christelijke jongeren in en rond het Gelderdome een ongewoon hoog percentage aan neemt. Het is het waard om dit verschijnsel nader te beschrijven, zodat een ieder die niet in de gelegenheid was om te komen, toch een idee van het gebeuren krijgt.

De gelegenheid van de Jongerendag wordt traditioneel vergezeld door een keur aan goede doelen, ieder op zoek naar een kleine bijdrage van de argeloze bezoeker. Gek genoeg behoorden de landmacht, het korps mariniers en de politie ook tot deze schare van donatie ontvangende partijen. Zij waren op zoek naar donaties in de vorm van nieuw personeel. Ik had geen idee dat de Christelijke jeugd populair was bij onze krijgsmachten. Naar ik vermoed hebben ze het concept van eeuwige leven van de gelovige verward met het niet meer dood kunnen gaan van de desbetreffende persoon.

De verscheidene gewapende troepen werden geflankeerd door een wedstrijdje fietsen en verderop een wedstrijdje Guitar Hero. Tussen de goede muzikanten vind je altijd wel iemand zonder zelfkennis én zonder talent. Zo blijkt dan weer, het bezitten van minstens één van deze eigenschappen is geen overbodige luxe. De eigenschap schaamte ontbrak daarentegen niet, jammer genoeg was ze alleen bij ondergetekende aanwezig en was ze louter plaatsvervangend.

Eigenlijk was het een zooitje ongeregeld zonder enige link met het geloof. Een vliegtuigje met daarachter de tekst “Ruud de Wilde houdt ook van u!”, een tent met dodewandsrijders en een MacDonalds naast de deur maakten het circus af. Het was net een rovershol eigenlijk…

Tótdat je het Geldredome binnen ging. Daar staan 35000 jongeren te springen voor het podium, voor God. Daar staan sprekers een prachtige preek te geven, voor God. Daar spelen artiesten het dak eraf, allemaal voor God. Jezus werd gepreekt, Jezus was aanwezig en Jezus werd groot gemaakt. Dáárom was het een jongerendag om niet te vergeten…

No tags

Comments are closed.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me