Muggelen | The muggelen way of life…

May/09

24

Mensen, we hebben het over mensen…

Het is mij van de week opgevallen hoe makkelijk mensen ergens overheen kunnen praten. Op zich is dat niet zo erg, maar het is wel erg als het daarmee over mensen gaat.

Zo zat een vriendin van mij een tijdje terug te vertellen hoe zij files op de ring ontwijkt door over de ventweg te rijden. Met een vriendelijke glimlach naar de eerste de beste mannelijke chauffeur kom je dan weer wel terug op de ring. Dat is natuurlijk niet zo heel erg, een paar auto’s inhalen. Maar het is wel irritant als je bedenkt dat het niet om de auto’s maar om de mensen erin gaat. Die willen ook naar huis, die willen ook naar vrouw en kinderen… Je hebt het over mensen en je doet ze tekort!

Nog zoiets, als Christen geloof ik dat je Christus (Jezus) nodig hebt om in de Hemel te komen. Nu was daar bij de afgelopen bijbelstudie een stukje over wat beschreef dat er niet veel zullen zijn die naar Jezus zullen luisteren. Het is zo makkelijk om daar overheen te praten: je vergeet dat degene die niet luisteren je vrienden en je collega’s zijn. Ik weet wel, het is hun eigen keuze. Ik weet ook dat je de wereld niet op je schouders moet nemen. Maar: je hebt het over mensen en je mag ze nooit vergeten!

Een laatste voorbeeld, veel mensen zijn ongeneeslijk ziek. Vaak kennen wij de naam van de ziekte en noemen we degene die de ziekte dragen “arme drommels”. We vergeten vervolgens weer dat het mensen zijn. Dat we dat doen wordt pas duidelijk als iemand die je kent zo’n ziekte heeft. Zo heeft een meisje genaamd Anne (6 jaar oud) wat ik ken leukemie. Dat kan goed genezen worden, maar de weg naar genezing loopt via een zware en lange weg. Het is nu niet zomaar een ziekte meer, je hebt het over mensen en je mag daar nooit snel overheen praten!

Je hebt het over mensen, dat mag je nooit vergeten. Daarom ook zou ik willen vragen of mensen kunnen bidden voor Anne. Eén klein mensje om niet te vergeten!

No tags

1 comment

  • Mieke · December 24, 2009 at 16:29

    Vergeten is zo makkelijk in ons eigen leven, je van niemand iets aantrekken en doorgaan in ons eigen wereldje. Ook herinneringen en gemis doen soms pijn en leggen we liever aan de kant.
    Het is niet altijd makkelijk maar er is altijd iemand om mee te praten.

<<

>>

Theme Design by devolux.nh2.me